Livet på Øyfjellet

Nye sykkelladere klare til bruk

To nye ladepunkter for sykkel er nå på plass!

Veien opp til vindparken er åpen for både fot- og sykkelturer, og vi håper sykkelladerne vil gjøre det enklere for publikum å oppleve området. Nedenfor kan du se en oversikt over hvor sykkelladerne er utplassert.

God tur!

14. mai 2024: Besøk av Mosjøen ungdomsskole

I dag har Øyfjellet Wind hatt besøk av 150 elever på 9. trinn på Mosjøen ungdomsskole. Temaet for dagen var elektrisitet og bærekraft. Elevene var godt forberedte, og de stilte spørsmål om alt fra hva det koster å bygge et vindmølleanlegg og hvor mange arbeidsplasser det skaper, til hva kraften går til og hvor stor produksjonen er sammenliknet med vannkraft. Det var mange gode spørsmål, og vi forsøkte etter beste evne å svare dem ut!

Tusen takk for besøket!

Vinter på Øyfjellet

Øyfjellet kan skilte med flotte skiløyper på vinterstid. Nedenfor kan du se bilder og videoer av skiløypene fra april 2024.

Video fra skiløypene på Øyfjellet 29. april 2024.
Tidligere olympisk mester i lagsprint, Victoria Carl, under et besøk til langrennsløypene på Øyfjellet.

Guidede turer på Øyfjellet
Øyfjellet Wind startet med guidede turer i 2021. Lag, foreninger, skoler, universiteter og firmaer har alle tatt turen siden for å se på vindparken. Senest i september 2023 ønsket vi velkommen en gruppe pensjonister fra Parken dagplass. Vår lokalavis Helgelendingen var med og dekket begivenheten. 

7. september 2023: Reinsdyr på Øyfjellet

Sommer på Øyfjellet
Her kan man se noen av turbinene i Øyfjellet vindpark. Veien opp til vindparken er åpen for publikum for fot- og sykkelturer. Det er viktig for Øyfjellet vindpark å bidra i lokalsamfunnet, tillegg til at vindparken er forventet å bidra med 35 millioner kroner i årlig eiendomsskatt, inntektsskatt, grunnleie og andre forskjellige typer lokale avtaler.

Øyfjellet vindpark i solnedgangen. De 72 turbinene på Øyfjellet produserer ren elektrisitet, som blir solgt til smelteverket Alcoa, en virkelig hjørnesteinsbedrift i Mosjøen, de neste 15 årene. Muligheten for å kjøpe lokal, fornybar energi har gjort det mulig for Alcoa å gjøre omfattede investeringer i anlegget i Mosjøen. Disse investeringene bidrar både til lokale arbeidsplasser og til at Alcoa kan fortsette den grønne omstillingen og redusere CO2-utslippene sine betydelig.

1. desember 2021: En milepæl: Aller siste turbin blir montert!